Pino Silvestre

A Pino Silvestre (skót fenyő) egy olasz ikonikus férfi parfüm, amely 1955-ben született. A jellegzetes fenyő aroma, párosítva a hagyományos férfi illatok összetevőivel, mint a levendula, a bazsalikom, fűszerek és a moha, egy klasszikus, időtálló, frissítően üde, és nem mellékesen megfizethető árkategóriájú parfümmé állt össze. A Pino Silvestre parfümök jogát bár mára számos különböző cég birtokolja, a márka parfümjei rendre egy zöld, fenyőtoboz formában jelennek meg a polcokon.

A Pino Silvestre parfümöket - bár eredetileg a kémikus Lino Vidal alkotta meg - a parfüm és a márka az évek során kézről kézre vándorolt. A Vidal család egyik tagja, Massimo, a parfümök egyik újabb variációját létrehozva visszavásárolta a márka jogát, mely eredetileg a család tulajdonát képezte. Az eredeti Pino Silvestre parfüm ma már Pino Silvestre Original néven vásárolható meg, az évek előrehaladtával pedig számos újabb változat jelent meg.

A Pino Silvestre Original parfüm 1955-ben készült el, máig megőrizve akkori formáját és illatvilágát. A parfüm számos illatjegyet hordoz magában: nem is csoda, hogy ennyi év elteltével sem utánozni, sem megközelíteni nem sikerült a klasszikus ikonná vált parfümöt. Az illat nyitányában a borókabogyó, a levendula, a bazsalikom, a bergamott és a citrom vonul fel, szívében a szegfű, a kömény, a muskotályzsálya, és a fenyő tüskék illata üldögél, a parfüm kiegészítő illatjegyei pedig a tonkabab, a borostyán, a pézsma, a cédrus és a moha.
Az év bármely napján tökéletes, természetes, frissítő és különleges illatnak számító Pino Silvestre könnyedsége mindenkit magával ragad, különleges formája pedig a márka védjegyévé vált. A szikrázó zöld parfümös üvegcse tartalma a fenyőillat kedvelői szerint felvidítja a szürke esős napokat, de frissen és üdén tart a forró nyári napokon egyaránt.

A Pino Silvestre számos változata közül igazán kedveltté vált a parfüm sportosabb kiadása. A Pino Silvestre Sport Cologne illatjegyeinek nagy része változott az eredetihez képest, ez nem is csoda, hiszen a Sport Cologne 2008-as megjelenésével a klasszikus parfüm unokája lehetne. A mandarin és a gyömbér erős kezdését a lágyabb virágos jegyek követik, mint a narancsvirág, a szegfű, a magnólia és a jázmin, a kiegészítő illatjegyek pedig az eredeti parfümhöz képest, a tolu balzsam különleges illatával gazdagodtak.