S. T. Dupont

S.T. Dupont francia tervező cég, és olyan termékek gyártója, mint a stílusos öngyújtók, gyűjthető tollak, táskák, parfümök, cigaretta és műszaki áruk.

A cég 1872-óta gyárt luxus termékeket - ekkor alapította ugyanis Simon Tissot Dupont a saját nevén futó márkát. Mr. Dupont 1847-ben született Savoyban, ahol felnőttként először fuvarozási vállalatot üzemeltetett, amely a tűz martalékává vált 1872-ben. Dupont hamar talpra állt a tragédia után, üzlethelységet vásárolt, és bőrből készült aktatáskák, majd diplomatatáskák gyártásába kezdett. 1884-re S. T. Dupont a világ egyik legsikeresebb márkájává vált. A mester halála után a cég Dupont fiaira szállt.

S.T. Dupont parfümjeinek nagy részét párosával tervezi. A cég alapítójának nevét viselő parfümpáros női tagja ezernyi virág szépségét vonultatja fel S. T. Dupont Pour Femme parfümjében. A listán szerepel ugyanis a ciklámen, a magnólia, a szegfű, a gardénia, az orchidea, a jázmin, az ylang-ylang, a gyöngyvirág és a rózsa is. A parfüm gyümölcsös jegyeit a fekete ribizli, a sárgadinnye, a mandarin,a citrom és a passiógyümölcs teszi ki.
A parfümpáros másik fele egy fás, fűszeres és gyógynövényes illat. Az 1998-ban megjelent S.T. Dupont Pour Homme-t a parfümbe csempészett kókusz és füstölő egzotikus illata teszi titokzatosan férfiassá.

A sötétkék parfümpáros a napnyugta után kezdődő szerelmi történetek írója. Az Intese Pour Femme a hűvösebb hónapokra ajánlott, citrusos, mégis édes illata bármely férfit elbűvölné. A könnyed, intenzív parfüm szívében a rózsa és a bergamott rejlik, így hív az illat egyszerre pajkos és csábító játékra.
A férfiaknak készült Intese Pour Homme illata egyensúly a szenvedélyes, temperamentumos ritmus és abszolút elegancia között. A balzsamos, gyógynövényes parfüm tökéletes társ az éjszaka sötétjében megkezdett vadászathoz.

S.T. Dupont tábláscsokoládé formát öltő parfümjei a piac kedvenceivé váltak. A fehér, rózsaszín és fekete színekben pompázó parfümcsodáinak mindegyike külön egyéniséggel rendelkezik.
A fehér színű Blanc az egyszerű és tiszta elegancia és luxus megtestesítője. Színét a parfümöt alkotó virágok ihlették, köztük szerepel ugyanis a gyöngyvirág, a narancs virága és a tubarózsa is. Az illat fő összetevője mégis a fehér ribizli, amely édes, de mégis savanykás összhatással ruházza fel viselőjét.

A rejtélyes fekete ősidők óta a férfiasság és az erő szimbóluma. A Noir névre keresztelt parfüm a mogyoró, a szerecsendió és a menta nem mindennapi triójával igézi meg a hölgyeket, akik kíváncsiságát csak fokozza a parfüm különleges jegyeinek összese. A 2006-ban megjelent parfüm fűszerességét a levendula könnyed illata lágyítja.

A halványrózsaszín színt öltő Rose virágos parfümje, nevéhez hűen a rózsa bódító illatára épült. A jázmin, a babarózsa és az írisz a nőiességet, míg a körte és a mandarin az esendősséget szimbolizálja. A parfüm azon romantikus hölgyek választása, akik szívesen bújnak kedvesük karjai közé.