Salvador Dali

Salvador Dali a 20. század egyik legtitokzatosabb művésze. A közkedvelt spanyol festő neve mára egyet jelent a szürrealizmussal- az előtte kevésre tartott alkotásmód magas esztétikai szintre emelésével egyszerre nyitott és tetőzött be egy korszakot.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech 1904. május 11-én született a katalóniai Figueres városkában. A városi iskola nem volt elég a különös ifjúnak, másik iskolába került, ahol elkezdhette a francia nyelv tanulását. Tizenkét évesen a nyarat a Figueres közelében található Malomtorony falai között tölthette, ahol megismerkedett az impresszionizmussal. 1920-ban felvételizett Madridba a Szépművészeti Akadémiára, ahol nyíltan bírálta tanárait, amiért csökönyösen ragaszkodtak a régi korok stílusához, mit sem törődve az idő múlásával.

Dali kísérletezett és alkotott minden műfajban, legyen az irodalom vagy film, szobrászat vagy iparművészet. Több mint 1500 festményt, nagyjából 30 könyvet, néhány balettszövegkönyvet, számos könyvillusztrációt, litográfiát, színházi jelmeztervet, tucatnyi szobrot, sőt Walt Disney részére rajzfilmet is alkotott. Leghíresebb műve Az elfolyó idő.

Dali művészetét lehet szeretni vagy nem szeretni, de parfümjei kivétel nélkül mind gyűjtők polcaira kerültek. Illatainak üvegcséi mind egy-egy különleges és egyedi szürrealista szobrászati alkotás. A Laguna egy meleg, virágos illat, melytől egy pillanat alatt a szikrázóan azúrkék óceán partján érezhetjük magunkat. A parfüm viselésekor tisztán érezhető az egzotikus virágok illata. A friss és gyümölcsös kiegészítő jegyeket a mandarin, grapefruit, barack, sárgabarack és az édes ananász adják.

A parfüm férfi változata közel 10 évet váratott magára. A Laguna Pour Homme megtestesíti a békét és harmóniát, a parfüm egy mesés zug a megállíthatatlan Univerzumban. Az illat a romantikus férfiaknak ajánlott, akik szerint az élet jóval több, mint 4 dimenziós.

A Dalissime névre keresztelt parfümöt Salvador Dali feleségének, Gala-nak születési centenáriuma alkalmából alkották meg. Az őszibarack, sárgabarack és a piros gyümölcsök illata egy édes, lágy és nőies parfümben egyesül. A púderes parfüm szívében a rózsa, a jázmin és a gyöngyvirág áll. A palack tervezőit Dali festménye, az 1946-os Christmas című kép ihlette.

Bár a Purplelight alapja a bambusz és a cseresznyefa bájos, apró virága, mégis úgy érezhetjük a parfüm üvegébe egyenesen egy csokor lilaakác került, mindenféle egyéb kiegészítő illat nélkül. A parfüm készítője egy vidám, meleg tavaszi reggelt kívánt lefesteni alkotásával - azt a nyugodt és felhőtlen érzést, amit egy napsütötte pirkadatkor érzünk, mikor együtt ébredünk a természettel.

 

A festő nevével ékesített férfi parfüm a művész tiszteletére készült. A Salvador fás, balzsamos és fűszeres illatát egy elegáns, modern és mámorító parfümként jelentették be. Tökéletes választás különleges alkalmakra, de forró, nyári napokon kerülendő - ugyanis az illat könnyedén a túlérett gyümölcsök semmi máshoz nem hasonlítható aromájává válhat.