Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo, olasz divattervező mondhatni cipőkre szakosodott. Számos hollywoodi csillaggal dolgozott az 1920-as években, mielőtt visszatért volna Olaszországba, hogy megalapítsa mai cégét. Salvatore tudományos és kreatív megközelítéséből született megannyi innováció, mint például az ék vagy a ketrec sarok. Kis boltja mára luxuscikkek birodalmává nőtte ki magát, így foglalva el helyét a divat világában.

Salvatore Ferragamo 1898-ban született Bonitoban, tizenegyedikként egy 14 gyermekes családban. A kilencéves fiú első pár cipőjét saját nővérének készítette. A lábbeli megalkotása után Salvatore úgy érezte, megtalálta hivatását. Tanulmányai után egy évig a cipőkészítés rejtelmeit vizsgálta Nápolyban, majd egy kis boltot nyitott szülei otthonában.

Pár évvel később Salvatore testvéreivel Santa Barbarába, majd Hollywoodba költözött. Miután megnyitotta cipész boltját, számos mozifilm felkérte a filmekben feltűnő cipők készítésére. Salvatore Ferragamo ekkor vált igazán híressé a sztárok körében, olyan nagy nevek lábaira tervezett cipőt, mint Eva Peron, Audrey Hepburn és Marilyn Monroe.

A cég azóta lábbeli kínálatát számos más termékkel is kiegészítette. Árulnak táskát, karórát és parfümöket is az egykori alapító nevével jelölve.

Az Attimo a természetes női szépség megtestesítője. A magyarul Pillanat névre keresztelt parfüm vezető, virágos jegyei egy meleg, elegáns, fás alapon nyugszanak. Bár összetevőiből adódóan egy igazán édes illat, az Attimo gyümölcsös aromái a vizes jegyekkel keveredve könnyed és lágy összest alkotnak. A parfüm ideális viselet lehet bármely korosztálynak, bármilyen alkalmon, elegánssá téve viselőjét, és felejthetetlenné varázsolva az átlagos midennapokat.

Incanto ábrázolja Salvatore szeretetét a női szépség iránt. A parfüm egy modern Hamupipőke történet, amely érzéki, mágikus és meseszerű, de igyekszik elérni a valóság reális talaját, pozitív energiát árasztva. Az illat főbb jegyei a barack, szilva és a jamaikai bors. Hihetetlen nőiességét pedig a gyönyörű vörös liliom teszi egésszé.

Az Incanto parfüm azóta számos színes üvegcsés változatban megjelent. A tenger alatti világba elvezető, vidám, virágos és gyümölcsös Incanto Bliss friss illatától Ariel, a kishableány birodalmába csöppenhetünk.
Az Incanto Dream egy mágikus elixír, amely élénkíti a fantáziát, és örömmel tölt el. Az illat telis-tele van színekkel és álmokkal, a parfümöt az alma, a mangó és az ananász teszi elbűvölően édessé.
A parfümcsalád tagjaival tündökölhetünk: Incanto Shine, a mennyekben érezhetjük magunkat: Incanto Heaven, pihenhetünk egy virágos rét kellős közepén: Incanto Bloom, vagy elragadóan bájossá válhatunk: Incanto Charms. Egy biztos, szomorúak sosem leszünk.

Természetesen a parfümcsalád a férfiakra is gondolt, az Incanto Pour Homme Essential fás, citrusos illata 2006-ban jelent meg. A parfüm friss illata bár enyhe és cseppet sem hivalkodó, de a tervezők egy csipetnyi fűszerességgel mégis ideális és csábító férfi illattá varázsolták.

Salvatore Ferragamo talán legnőiesebb parfümjének érkezését neve is előre sejtette. A Signorina a divatos hölgyek időtlen modernitásával, kreativitásával és merészségével rendelkezik. Az illatban szinte minden megvan, ami a hölgyek kedvencévé teszi: virágok, rózsák, gyümölcsök és lágy fűszerek. Eredményként pedig egy természetes, kecses és elragadó parfümcsodát kapunk, amely ideális viselet a természet ébredését jelző hónapokban.