Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, kolumbiai énekes-dalszerző, zenész, producer, táncos, filantróp és már saját parfümmel is büszkélkedhet. Shakira anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul, portugálul, olaszul és megismerkedett már az arab és a francia nyelvekkel is. Shakira többek között a 140-es IQ-járól is ismert.

Az apró lány a hastánccal és a zenével 4 évesen ismerkedett meg először, amikor apja elvitte egy közel-keleti étterembe, ahol Shakira hallva a doumbeket, rögtön táncra perdült az asztal tetején. Shakira szívesen írt verseket, később meg is zenésítette őket, az iskolában azonban nem énekelhetett, mondván túl erős a hangja.

Shakira első 2 lemeze nem aratott sikert, harmadik lemezével azonban ismertté vált egész Latin-Amerika és Spanyolország szerte. Negyedik albumával már az USA-ban is elismert énekessé vált, 2001-ben megjelent első angol nyelvű lemeze, a Laundry Service pedig a világsikert is meghozta számára. 2010-ben Shakira Waka Waka című dalát a 2010-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos indulójának választották.

Shakira évek alatt elnyert díjainak kevés lenne egyetlen polc, hazavitt többek között 8 Latin Grammy-t, 2 Grammy-t és 15 Billboard Music Award díjat.

Shakira mára anyuka, zenei karrierjét pedig anyai teendői miatt szünetelteti. Híres labdarugó kedvese mindenben támogatja, talán ez a szerelem az, ami ihlette Shakira S névre keresztelt 2010-ben megjelent parfümjét. Az S olyan dallamos és harmonikus, mint Shakira zenéje. „Csakúgy, mint egy dal, a parfüm különböző, egyedi hangokból épül fel, amelyek igazi harmóniát alkotnak.”- nyilatkozta Shakira saját parfümjéről.

A parfüm egyszerre púderes, fás, balzsamos és vaníliás, ennek ellenére azonban pontosan olyan bájosan visszafogott, mint Shakira maga. A parfüm illatjegyeinek sorát mindössze a jázmin, a szantálfa, a vanília, a borostyán és a benzoin alkotja, gyönyörű egyszerűsége mégis igazán különlegessé teszi. A gyönyörű formatervezésű parfümös üvegcse áttetsző, a benne lévő illatanyag pedig aranyló színben pompázik. A parfüm egyedisége az ajánlott évszakok listáján is feltűnik, hiszen Shakira parfümje nem átlagos módon, télen, tavasszal és nyáron egyaránt kitűnő választás, ám ősszel olyan hangulattal tölti fel a mindennapokat, hogy egy percig sem sajnáljuk hogy vége lett a nyárnak. Shakira klasszikus parfümjének illata deo spray formájában is elérhető, a púderes illatok kedvelői számára.