Valentino

A Valentino egy ruházati cég, melyet 1959-ben Valentino Garavani alapított, és része a Valentino Fashion Csoportnak. A Valentino márka központja Milánóban van.

A Valentino márka történelme Rómában kezdődött, amikor Garavani egy pazar divatházat nyitott a Via Condottin apja és apja egyik munkatársának támogatásával. Valentino szenvedélye a luxus volt, gyakran költött túl sokat drága szövetekre és alapanyagokra, teljesen figyelmen kívül hagyva az üzlet pénzügyi helyzetét. Köszönhetően új társának, Giammettinek, Garavani összpontosíthatott a márka kreatív tervezéseire, amíg Giammetti a divatház gazdasági részét irányította. Valentino nemzetközi debütálására 1962-ben, Firenzében került sor.A Valentino divatmárka parfümvonalának elindulása hatalmas sikert aratott. Legismertebb női parfümjük a dekoratív virágokkal díszített üvegcsében megbújó Valentina, mely a fehér virágok illatára alapoz. A parfüm főbb illatjegye a tubarózsa, a narancsvirág és a jázmin, mely kiegészült a bergamott, a vanília és az eper illatával. A Valentina parfüm csupa ellentmondás, egyszerre finom, mégis erőteljes, elegáns, érzéki, de közben lázadó és szórakoztató is. A parfüm olyan, akár az igazi nő, kiismerhetetlen és kíváncsivá tesz.

A pezsgő életérzést árasztó Valentino parfümcsalád legüdébb tagja a Rock’n Dreams, melynek nőies frisseségét a fás, és a púderes jegyek könnyedsége adja. A barack, a vanília és az írisz igazi vadsággal tölti fel az egyszerűbb fás jegyeket, így a különleges, hosszú kupakkal elzárt parfüm kilépett a szürke illatok közül.

A parfümcsalád rózsás gyermeke az érzékiség és a bujaság megtestesítője. A Rock’n Rose virágos jegyeinek sorát a rózsa, a tubarózsa, a gyöngyvirág, a lila akác és a narancsvirág vezeti, legfőbb illatjegye mégis a fekete ribizli. Ez utóbbi gyümölcs teszi igazán rejtélyessé, és édesen csábítóvá ezt a 2006-ban megjelent Valentino parfümöt. A parfümnek nem csak összetevői, üvege és reklámja telített a már-már vétkes szexualitással, viselője is ellenállhatatlanná válik a parfüm illatával felfegyverkezve.

A Valentino rózsás parfümje 2008-ban kiegészült egy újabb, halvány rózsaszín fejdíszt viselő üveggel. A Rock’n Rose Pret-A-Porter bár illatjegyeiben nem sokban különbözik elődjétől, mégis merően más stílust testesít meg. Az irodában is bátran viselhető parfüm egy lágyabb, könnyedebb és finoman rózsás illat, enyhe púderes jelleggel kisérve. Az levegőben keringő friss rózsaillathoz hasonlítható parfüm bármely korosztály kedvence lehet, a parfüm nem túl harsány, de nem is enged láthatatlanná válni.

A Valentino márka szerelmesévé vált férfiak sem maradnak parfüm nélkül. A Very Homme számos fűszer, és a kertekben gyakran előforduló virágok összese. A koriander, a zsája, a szerecsendió, az ánizs és a köménymag, a levendula és a szegfű illatával gazdagodott. A parfüm férfias erejét a dohány egyedi illata adja, különleges sármját pedig a borostyán hozza felszínre.