Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels egy francia ékszer, óra és parfümgyártó vállalat, melyet 1896-ban alapított Esther Arpels és Alfred Van Cleef. Első butikjukat 10 évvel később nyitották meg Párizsban.

Van Cleef & Arpels híres a drágakövek megmunkálásában szerzett szakértelméről. A páros fejlesztette ki ugyanis az úgynevezett Mystery Setting-et, azaz egy láthatatlan kapcsolási módot a drágakő és az ékszer között. 2009-ben a cég kiadott egy sor luxus parfümöt, melyet Collection Extraordinaire-nek nevezett, és amely 6 parfümöt tartalmaz

A márka különösen figyel, nem csak parfümjeinek, de azok üvegeinek minőségére és megmunkálására is. Van Cleef & Arpels számos parfümje került a céghez hűen kialakított drágakő medál formájába. Egyik legszebben kidolgozott parfümös üvegcséje a Féerie virágos, púderes illatát rejti. Az olyan gyönyörű virágokat, mint a viola, az írisz, a rózsa és a jázmin, a fekete ribizli sötét, savanykás édessége varázsolja titokzatossá. A tündérmesébe illő Féerie parfüm testápolója és tusfürdője sem büszkélkedhet kevésbé stílusos formával. Mindkét kiegészítő hasonló, sötétkék drágakőben került a polcokra.

Az ékszer alakot öltő parfümök sorát az Oriens szikrázó, köves gyűrűje követi. Ez az édes, gyümölcsös parfüm olyan illatjegyeket rejt, mint egy igazi luxuscukrázda főműve. A pralinén, málnán és vanílián kívül az „édességbe” került a fekete ribizli és a mandarin frissítően bódító illata is. Az év bármely napjának bármely órájában büszkén viselhető parfüm, amely vidámmá tesz minket és környezetünket is.

A First névre keresztelt Van Cleef & Arpels parfüm már egy jóval egyszerűbb és letisztultabb formát kapott. Az aldehidek, a méz, ezernyi virág és számos gyümölcs illatát viselő parfüm elegáns és nőies. A nárcisz, szegfű, ylang-ylang, tubarózsa, rózsa, jázmin és gyöngyvirág úgy emeli ki viselője természetes szépségét, akár egy gyönyörű fülbevaló egy éjjeli bál sejtelmes fényében. A parfüm azóta tusfürdő, testápoló és parfümdezodor formájában is megjelent, így teljesítve a kifinomult hölgyek minden kívánságát.

A márka a férfiaknak is tartogat meglepetéseket. A Midnight In Paris, azaz az Éjfél Párizsban üvege az éjszakai égbolt képét tárja elénk, és a márka egyik legkedveltebb esti viseletű parfümje. Balzsamos, férfias illatával a nők kedvencévé vált, nem csoda, hiszen a parfüm olyan összetevőket rejt, mint a bőr, a tonkabab, a mandula, a rozmaring és a füstölők keleties illata, amely tökéletes szereplőjévé teszi egy misztikus, éjjeli történetnek.
A különleges nevet viselő fás, gyógynövényes és fűszeres illat a Tsar, szintén egy férfiaknak készült parfüm. Az 1989-ben megjelent parfüm olyan különleges összetevőket vonultat fel, mint az üröm, a bőr, a moha, a koriander és a szantálfa. Az üde, fás illat inkább a hűvös hónapok kiegészítője lehet.