Yves Saint Laurent Black Opium – az elbűvölő nőiesség

Ki hinné: már tíz év telt el azóta, hogy elhunyt a XX. század egyik legjelentősebb divattervezője, Yves Saint-Laurent, aki a parfümök világában is nagyot alkotott. A márka az alapító halála után is sikeres, a Black Opium illatcsalád az utóbbi években sokak kedvencévé vált.

Filmet ért Yves Saint-Laurent élete

YSL – egy rövidítés, mindössze három betű, ám a divat világában mindenki tudja, hogy a szenzációs francia divattervező, Yves Saint-Laurent nevét rejti. Aki egyébként Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent néven látta meg a napvilágot, ez a hosszú betűhalmaz szelídült a márkanévnél YSL-re. Az algériai francia családba született Saint-Laurent a gimnáziumi évei alatt szeretett bele a divatvilágba, amely egyben menekülés is volt, hiszen társai rengeteget csúfolták nőies megjelenése miatt. Éppen ezért már 17 évesen Párizsba ment, ott tanulta ki a divatszakma alapjait, majd több apró siker után Christian Diornál kezdett dolgozni. Élete több mélypontot tartogatott. A legjelentősebb az volt, amikor 1960-ban behívták katonának szülőföldjére, Algériába; pár napig tartó katonai szolgálata alatt idegösszeomlást kapott, elmegyógyintézetbe került, ahol drogfüggő lett, elvesztette a munkáját. Ezeken túllépve 1961-ben alapította meg a nevét viselő márkanevet, amellyel aztán megvalósította önmagát és betört többek között a parfümök világába is. 2002-ben vonult vissza, majd 2008-ban, 71 évesen hunyt el. Életéről két filmet is forgattak 2014-ben.

Négy éve hódít az Yves Saint Laurent Black Opium

Több jelentős orientális női parfüm tartozik az YSL márkához, az egyik legkiemelkedőbb a Black Opium illatcsalád. A 2014-ben kiadott Black Opium kávébab, körte, rózsaszín bors, jázmin, narancsvirág, vanília, cédrus és pacsuli hozzáadásával készült, érzékisége és nőiessége pedig egyenesen elbűvölő. A szintén 2017-es Black Opium Floral Shock virágos illat romantikus nőknek, amelyben a kávé, a narancsvirág és a vanília mellett a gardénia és a frézia is fellelhető. A Black Opium Illicit Green abban különbözik a sima Black Opiumtól, hogy fejillatát a fügefalevél és a körte jellemzi, ezzel egy fokkal üdébbnek és frissebbnek tűnik. Erős, elegáns és határozott illat, amely folyamatosan változik, egyre több színt megmutatva magából. Dinamikus és titokzatos remekmű.