Dr. Organic Szűz Kókuszolaj Ajakbalzsam 5,7 ml
A bioaktív Dr. Organic Szűz Kókuszolaj Ajakbalzsam bőrregeneráló hatóanyagaival és válogatott bioaktív növényi kivonatok keverékével hidratálja táplálja és nyugtatja az ajkakat. 15-ös fényvédő faktora véd a káros UVA és UVB sugarak ellen.
Nem tartalmaz parabeneket, SLS-t, mesterséges színezéket, mesterséges illatanyagot és ártalmas tartósítószereket.
A Kókuszolaj hatása:
- Regenerálja a sejteket
- Ápolja száraz bőrfelületeket
- Egészségügyben is sokoldalúan kifejti jótékony hatását
A kókuszolaj az egyik leghatásosabb testápoló. A szappanok és testápolók egyik leggyakoribb alapanyaga. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regenerálja a bőr sejtjeit és puhává teszi a bőrfelszínt. A telített zsírok pedig belülről hidratálják a száraz bőrt és nem engedik, hogy kiszáradjon. A kicserepesedett ajkakat is érdemes némi kókuszvajjal bekennie, de az érdes, száraz sarokra és könyökre is alkalmazhatjuk. Az érettebb bőrűeknek is érdemes kókuszolajjal ápolniuk az arcukat, a kókuszvajnak ugyanis magas az antioxidáns-tartalma, így védi a bőrt, ráadásul hatékonyan pótolja az elveszített lipideket. Ennek köszönhetően az arc puhábbnak, teltebbnek és fiatalabbnak látszik.
A napsugárzás, a hajszárító és hajvasaló, a légkondicionáló, a különböző hajformázó szerek, valamint a szmogos levegő nagy mértékben szárítják a hajat és a fejbőrt. Ettől a haj szálkás, töredezett, sprőd, fénytelen lesz, a fejbőr pedig viszkethet, korpásodhat. A kókuszolaj azonban ezekre is megoldást nyújt, hiszen nagyszerűen táplálja a hajat és a fejbőrt. Alkalmazásával a haj fényesebb, puhább és erősebb lesz.
A kókuszolajban található telített zsírsavak csökkentik a káros koleszterin szintjét és növelik azokét, melyek pozitívan hatnak a testünkre. A kókuszolajban található laurinsav hozzájárul ahhoz, hogy az erek rugalmasak maradjanak. A kókuszzsír az egyetlen olyan étkezési zsír, mely nem avasodik meg és nem bomlik el hő hatására, így nem képződnek benne transzzsírok.
A kókuszolaj (vagy kókuszvaj) a kevés törődést igénylő, időjárás változásait is jól tűrő kókuszpálma terméséből készül. A kókuszolajat nedves vagy száraz eljárással is elő lehet állítani (előbbinél a nyers kókuszhúsból nyerik ki az olajat, míg az utóbbinál előbb megszárítják).
A kókuszolaj 24-25 fokon válik folyékony halmazállapotúvá, ennél hidegebben szilárd, vajszerű, jól kenhető anyag. Mivel 91%-a telített zsírsav, meglehetősen stabil, így igen nagy hőmérsékletre is felhevíthető anélkül, hogy oxidálódna.