Antonio Puig

Az Antonio Puig alapította spanyol társaság 1914 óta viseli az alapító nevét. A cég nemzetközi, de még mindig 100%-ban családi tulajdonban van, szépségápolási szerekre és parfümökre specializálódott. Székhelye Barcelona központjába költözött, és a mai napig ott is foglal helyet. Antonio Puig négy fia is csatlakozott apjuk üzletéhez, és örökölte is a sikeres céget. Az 1980-as években aláírt szerződés a Carolina Herrera divatházzal egy sor parfüm megjelenését eredményezte. 1990-ben Antonio Puig cége az első közt volt, aki megteremtette a hírességek személyes parfümvonalának trendjét Antonio Banderassal karöltve. A szerződések sorra követték egymást, Antonio Puig cége pedig számos ismert márkával egyezett meg. 1998-ban például a Nina Ricci divatház szignózta a márka papírjait.

Az Antonio Puig saját parfümvonala 1968-ban indult útnak. A márka egyik legférfiasabb parfümje, a Quorum 1982-ben kerül a piacra, fás, aromás illata pedig az üde, frissítő parfümök kategóriájába sorolja. A férfias parfüm rejtett jegye a frissen kiképzett bőr illata, amely igazán titokzatossá és erőteljessé varázsolja Antonio Puig parfümjét.
A moha, a fenyő, a citrom és a dohány kiegészíti és ellensúlyozza a parfüm domináns illatjegyeit, míg a szantálfa és a köménymag egzotikusan férfiassá fűszerezi azt. A Quorum gyümölcsös és virágos parfümjegyei a férfiak gyengéd, óvó és kedves oldalát erősíti, míg a bőr, a dohány és a moha az erős, céltudatos és igéző tulajdonságokat hozza elő a parfüm viselőjéből.

A Quorum parfümcsalád könnyedebb jegyeket felsorakoztató illata teljesen ellentmondásos. A Quorum Aqua ugyanis bár kevesebb elemet tartalmaz, mégis fűszeresebb és aromásabb benyomást kelt elődjéhez képest. A levendula, a grapefruit és a frézia illata mellé a muskátli, a moha és a bőr társul, hogy a virágos és gyümölcsös illatokat mégis férfiassá tegyék Antonio Puig parfümjében. A meleg hónapok mindennapjaira ajánlott parfüm ideális választás a sportosabb, és a könnyedebb illatok kedvelőinek, a friss, aromás illat pedig a kihívások, a játékok és a kalandok keresőinek kedveznek.