Cerruti

A Cerruti divatházat 1967-ben alapította az olasz származású divattervező, Nino Cerruti Párizsan. A divatház számos terméket tervez, gyárt és forgalmaz. Kínálatában megtalálhatjuk a márka luxus kategóriájú ruházati termékeit, farmereket, parfümöket, sportruházatot, bőrárukat, órákat és kiegészítőket.
1967-ben a Cerruti márka elindult a sikerhez vezető úton, első boltjukat Párizs központjában nyitották meg.

A cég egyik vezető vonala a Cerruti 1881 nevet viseli, mely évszám az alapító számára igen sokat jelent. Nino Cerruti nagyapja ugyanis 1881-ben alapította meg a család textilgyárát Olaszországban. A gyár import anyagainak nagy része Ausztráliából és Dél-Afrikából került beszerzésre, így fejleszthették ki a flanelt, a tweed öltönyök anyagát, a kasmírt és a muszlint.

Cerruti parfümvonala is kiegészült a szintén 1881 névre keresztelt parfümcsaláddal. A hölgyeknek készült 1881 Pour Femme egy virágos, fás és púderes illat, amely a parfümcsalád anyukája lehetne 1995-ös megjelenésével. A különböző illatjegyek egész garmadáját felvonultató parfüm legdominánsabb illatjegyei a mimóza, a kamilla, a viola, az írisz és a nárcisz. Az illat szívében pedig olyan virágok lakoznak, mint a rózsa, a jázmin, a narancsvirág vagy a tubarózsa. Az elegáns és kifejezetten nőies parfüm a márka szimbólumává vált.A családfő, azaz az 1881 Pour Homme egy fás, fűszeres parfüm, néhány virág könnyed illatával lágyítva. A különleges parfümalapnak számító boróka illatára épül a szantál, a bors, a fenyő, a rózsa és a citrus. A parfüm összhatása olyan, mint egy barokk hangulatú, hatalmas kert az éjszakai holdfényben, így nem csoda, hogy viselőjét is ellenállhatatlanul romantikussá varázsolja.

A tisztán fűszeres 1881 Black 2006-ban került a boltokba, és azóta is a férfiak egyik kedvence. Bár a parfüm viszonylag kevés illatjegyet tartalmaz, mégis az egyik legkülönlegesebb összetétel, amely a piacon megtalálható. A levendula, bors és narancs erős illatjegyeit a parfüm szívében rejlő szerecsendió, kömény és a cédrus követ. Az 1881 Black domináns és titkos összetevője pedig a marcipán, amely igazán édessé teszi a végeredményt.

A tisztességes játékot hirdető, kék színekben pompázó 1881 Fairplay egy citrusoss és fűszeres parfüm, akár egy savanykásan üdítő italkülönlegesség a tenger partján. A koriander, a bors, a szerecsendió, a rozmaring és a citrom illatát hivatott férfiassá és egyedivé fűszerezni. A 2011-ben megjelent Cerruti parfüm frissítő és könnyed kiegészítője a meleg nyári hónapoknak.