Chevignon

A Chevignon egy francia márka, amely magában foglalja a legújabb divattrendeket, a stílust és ízlést. Chavignon jelképévé a kőmosott, vagy ismertebb nevén, a koptatott farmerek váltak. Ez az új design tette nadrágjait a divat világában nélkülözhetetlen termékké.

1979-ben, a 22 éves Guy Azoulay a légierő szerelmese volt. Irigyelte a pilóták életmódját, és azt a hihetetlen szabadságot, melyet repülés közben érezhetnek. Azonban ahelyett, hogy jelentkezett volna a légierő csapatához, Guy Azoulay e szenvedélyét a szabadság iránt, ruhái tervezésében élte ki. Gazdag képzelet és hatalmas odaadás segítette tervezés közben, a régi ruhákból újat varázsolt, majd eladta őket egy francia kisvárosban, Avignonban. Újjáéledt ruhái hihetetlen szépszerűségnek örvendtek, így elég pénzt gyűjtött, hogy megnyithassa első butikját. A Chevignon névre keresztelt butik névadója a francia légierő pilótája, Charles Chevignon volt.

A cég azóta világmárkává nőtte ki magát, termékei közt megjelentek egyéb ruházati cikkek, és természetesen parfümök is.
Legismertebb férfi illata a Best of Chevignon, melynek neve is jelzi, hogy a legjobb összetevők válogatásából született meg a parfüm. Az 1995-ben bemutatásra került illat főbb jegyei a banánlevél, mandarin, narancs, bergamott és keserű narancs, így kijelenthetjük: a piac egyik legcitrusosabb parfümjével van dolgunk. Az illat frissítő, vidám és üde. Egyesek szerint hiba volt a férfi parfüm jelzővel illetni, ugyanis hölgyek éppúgy használják, mint férfiak. Akár unisex parfümként is helyt állna.

A márka következő férfi parfümje sem sokkal marad le a citrusosság terén. A Chevignon rövidítéséből született parfümnév, a CHE már kifejezetten férfias illat az őszi felkészülésre, és tavaszi ébredésre. Az inkább fás jegyekkel rendelkező parfüm tökéletes nappali viselet a szabadságot kedvelő, viccet szerető férfiak számára.
A páros másik tagja, a hölgyeknek szánt CHE Pour Elle egy igazán nőies, virágos és gyümölcsös illat. Bár kevésbé ismert parfüm, azon kevesek, akik a CHE Pour Elle-t választották, nagy becsben tartják. Semmi pénzért nem cserélnék le az állításuk szerint „szavakkal leírhatatlan illatú” parfümöt.

 

A Forever Mine néven boltokba került parfümpáros 2009-ben jelent meg, és örök szerelmet ígér. Az összetartozás szimbólumaként is emlegetett parfümök férfi tagja, a fűszeres Forever Mine For Men. Az illat főbb jegyei a kardamom, szerecsendió és a bergamott. Szívét a tengeri aromák és a jázmin adják, a sort pedig a kasmír és az értékes borostyán zárja. A Forever Mine For Women ellenben a piros bogyós gyümölcsök, és olyan gyönyörű virágok szirmainak keveréke, mint a rózsa, frézia, jázmin vagy a lótusz. Ez a tündérien bájos női parfüm ideális viselet az év bármely napján, hiszen ellenállhatatlan kisugárzást kölcsönöz tulajdonosának.