Diesel

A Diesel egy olasz design cég, mely a fiatal felnőtt korosztálynak tervezett ruházati cikkeiről vált híressé. A társaság tulajdonosa és alapítója Renzo Rosso, a cég székhelye pedig a mai napig Észak-Olaszországban található.

Az 1978-ban alapított cég kreatív igazgatója és vezető tervezője Wilbert Das, aki 1988 óta dolgozik a Dieselnél. A márka első üzletét 1996-ban, New Yorkban nyitotta meg. Renzo egyszer azt nyilatkozta, hogy cége a marketinget az USA-tól, a kreativitást Olaszországtól, és a precíz rendszert Németországtól tanulta.

A vállalat mára mintegy 2200 embert foglalkoztat, 18 leányvállalata pedig Európában, Ázsiában és Amerikában található. Termékeik közel 5000 üzletben megvásárolhatók, amelyből 300 a Diesel saját márkaboltja.A Diesel szívesen, és gyakran dolgozik együtt más vállalatokkal. Ennek a pozitív és barátságos szemléletnek számos gyümölcse született, például a Fiattal karöltve autót, az AGV-vel bukósisak kollekciót, más cégekkel pedig textileket, konyhai eszközöket, bútorokat és biciklit terveztek. Így születtek meg a Diesel első parfümjei, amely mára egy egész pafümvonal létrejöttét eredményezte.

A márka listavezető parfümpárosa 1997-ben került a boltokba. A női változat, azaz a Plus Plus Feminine összetevőinek listáját olvasva, el sem hinnénk, hogy ennyi minden belefért egy ilyen apró üvegbe. Főbb jegyei a narancs, az ananász, a gyöngyvirág és a fekete ribizli levele, a parfümben mégis leginkább a vanília, a kókusz és a szerecsendió dominál. Ez a kedves, édes illat tartalmaz még cseresznyét, epret, almát, orchideát, sőt még tejet is. És itt még bőven nincs vége a listának. Ez a bájos, édes és púderes parfüm évek óta a nők kedvence.

A plusszos Diesel parfümök férfi tagja egy fűszeres, fás és citrusos illat, melynek dizájnja nem tudni miért hasonlít egy doboz tejre, és ezüstös elejéről miért néz vissza ránk egy foltos tehén. Ugyanis a női változattal ellentétben az illat, egy csepp tejet sem tartalmaz. Ennek ellenére a Plus Plus Masculine egy igazán nem mindennapi, és csupa meglepetést okozó parfüm. Még azok tetszését is elnyeri, akik amúgy nem rajongnak a divatmárkák parfümjeiért.

A Fuel for Life Pour Homme olyan, mint egy a vadnyugaton laposüvegbe rejtett szeszes ital, amely olykor életet menthet. A parfüm nem véletlenül kapta az üzemanyag az élethez nevet. Az üvegcsén külön felhívják rá a figyelmet, hogy óvatosan használd, nyílván azért, mert a nőket azonnal rabul ejti a parfüm gyümölcsös, virágos, édes és mámorító illata.

Az üzemanyag azóta farmer változatban is megjelent, A Fuel for Life Denim Collection Pour Homme ugyancsak édes, de már egy jóval citrusosabb és üdébb illat. A parfümpáros női tagja olyan, mint egy málnás nyalóka. Édes, játékos és vidám. A Fuel for Life Denim Collection Pour Femme egy tökéletes parfüm a melegebb hónapokra.