Diesel

A Diesel egy olasz design cég, mely a fiatal felnőtt korosztálynak tervezett ruházati cikkeiről vált híressé. A társaság tulajdonosa és alapítója Renzo Rosso, a cég székhelye pedig a mai napig Észak-Olaszországban található. Renzo szülei egyszerű földművesek voltak, a fiúnak azonban különös affinitása volt a ruhákhoz - édesanyja Singer varrógépén 15 évesen már saját maga tervezte nadrágokat gyártott le, amiket vagy barátainak ajándékozott vagy eladott az iskolában. 1975-ben kicsapták az egyetemről, ezt követően elhelyezkedett a Moltex-nél: itt ismerkedett meg Adriano Goldschmied-el, akivel elindították a Diesel-t. A név maga is az alternatív lehetőségekre utal, lázadónak és szabadgondolkodásúnak megteremtve az új divatirányt.

Az 1978-ban alapított cég kreatív igazgatója és vezető tervezője Wilbert Das, aki 1988 óta dolgozik a Diesel-nél. A márka első üzletét 1996-ban, New Yorkban nyitotta meg. Renzo egyszer azt nyilatkozta, hogy cége a marketinget az USA-tól, a kreativitást Olaszországtól, a precíz rendszert Németországtól tanulta. A vállalat mára mintegy 2200 embert foglalkoztat, 18 leányvállalata pedig Európában, Ázsiában és Amerikában található. Termékeik közel 5000 üzletben megvásárolhatók, amelyből 300 a Diesel saját márkaboltja.

A Diesel szívesen és gyakran dolgozik együtt más vállalatokkal. Ennek a pozitív és barátságos szemléletnek számos gyümölcse született, például a Fiat-tal karöltve autót, az AGV-vel bukósisak kollekciót, más cégekkel pedig textileket, konyhai eszközöket, bútorokat és biciklit terveztek. Így születtek meg a Diesel első parfümjei, amely mára egy egész parfümvonal létrejöttét eredményezte.

A márka listavezető parfümpárosa 1997-ben került a boltokba. A női változat, azaz a Plus Plus Feminine összetevőinek listáját olvasva, el sem hinnénk, hogy ennyi minden belefért egy ilyen apró üvegbe. Főbb jegyei a narancs, az ananász, a gyöngyvirág és a fekete ribizli levele, a parfümben mégis leginkább a vanília, a kókusz és a szerecsendió dominál. Ez a kedves, édes illat tartalmaz még cseresznyét, epret, almát, orchideát, sőt még tejet is. És itt még bőven nincs vége a listának. Ez a bájos, édes és púderes parfüm évek óta a nők kedvence.

A pluszos Diesel parfümök férfi tagja egy fűszeres, fás és citrusos illat, melynek dizájnja ugyanúgy hasonlít egy doboz tejre, és ezüstös elejéről néz vissza ránk egy foltos tehén - azonban a női változattal ellentétben az illat egy csepp tejet sem tartalmaz. A Plus Plus Masculine egy igazán nem mindennapi, és csupa meglepetést okozó parfüm. Még azok tetszését is elnyeri, akik amúgy nem rajongnak a divatmárkák parfümjeiért - olyan fantasztikus jegyekkel nyomták tele, mint a koriander, kardamom, zsálya, nyírfa, mindez a pézsma ölelésében.

A Fuel for Life Pour Homme olyan, mint egy a vadnyugaton laposüvegbe rejtett szeszes ital, amely olykor életet menthet. A parfüm nem véletlenül kapta az "üzemanyag az élethez" nevet! Az üvegcsén külön felhívják rá a figyelmet, hogy óvatosan használd: nyilván azért, mert a nőket azonnal rabul ejti a parfüm gyümölcsös, virágos, édes és mámorító illata.

Az üzemanyag azóta farmer változatban is megjelent, A Fuel for Life Denim Collection Pour Homme ugyancsak édes, de már egy jóval citrusosabb és üdébb illat. A parfümpáros női tagja olyan, mint egy málnás nyalóka. Édes, játékos és vidám. A Fuel for Life Denim Collection Pour Femme egy tökéletes parfüm a melegebb hónapokra.