Lolita Lempicka

Josiane Maryse Pividal, művésznevén Lolita Lempicka, 1954-ben született Bordeuxban. A francia divattervező álneve tisztelgés a regényíró Vladimir Nabokov Lolita című klasszikusa, és az Art Deco festő, Tamara de Lempicka előtt.

Josiane termékeit olyan márkanevek alatt is piacra dobja, mint például Lolita Bis, első boltját pedig Párizsban nyitotta meg, 1985-ben. Mindössze öt év elteltével kollekciója a Louvre udvarán került kiállításra, és hatalmas sikert aratott.

Lolita Lempicka parfümjei különleges üvegcséiről, és elvarázsolt hangulatú reklámjairól váltak híressé. A parfümök tervezői olyan mesterien főzik a tündérmesék bájitalait, akár az egykori javasasszonyok. Illataik összetevőiül pedig szívesen választják a természetben adott különleges növényeket, füveket, fákat, és egyéb rendelkezésre álló anyagokat.

A márka nevét viselő parfümnek nem csak hangulata, de fő összetevője is különlegeség. Az édesgyökér illatára alapozott Lilota Lempicka édes és fűszeres, akár egy mesébe illő, megbűvölt sütemény. A csillagánizs, a mandula, a vanília és a praliné számos virág illatával keveredve vált a hűvösebb hónapok kedvelt parfümjévé. Az apró, alma formájú üveg az éjjeli nimfák varázserejével ruházza fel viselőjét.

A szerencsét hozó, négylevelű lóhere alakot öltő Si Lolita a nőiesség és csáberő minden titkát rejti. A balzsamos, fűszeres, de mégis édes parfüm főbb illatjegyei a rózsabors, a bergamott, a mandarin, a lilaakác és a bár kevésbé szép nevet viselő, de annál szebb szagosbükköny. A Si Lolita bájitalával felfegyverzett nőknek senki sem fog nemet mondani, hiszen a parfüm szinte minden halandó józan eszére hatással van.

 

A L Fleur de Corali, azaz a korallvirág, nevéhez hűen egy virágos és citrusos parfümkülönlegesség, mely a víz alatti világban élő mesebeli lények életébe nyújt betekintést. A Kis Hableány történetének szerelmesinek készült parfüm 2008 júliusában jelent meg, ezzel is jelezve, hogy egy igazi tengerparti, vagy éppen tengermélyi illattal van dolgunk. Az egzotikus frangipáni, a gyönyörű orchidea, és a savanykásan édes grapefruit egy hamisítatlan nyári parfümmé állt össze.

A varázslatok világában természetesen a férfiaknak is helyük van, Lolita Lempicka Au Masculin parfümje édes, ánizsos és fűszeres illatával áll a férfiak segítségére az éjszakai vadászatnál. A különleges összetevőként a parfümbe rejtett rum csak még pikánsabbá és titokzatosabbá teszi viselőjét, fás illatjegyeivel pedig az erdők sötétjébe észrevétlenül olvadhat bele. Az ezredfordulón bemutatásra került parfüm egyszerre természetes, de mégis mesterien megművelt.