Marc Jacobs

Marc Jacobs amerikai divattervező, és saját nevén alapított cég főtervezője. A márka mára több, mint 200 üzlettel rendelkezik a világ 80 országában.

Jacobs egy zsidó család gyermekeként született 1973 áprilisában, New Yorkban. Hét évesen, apja halála után, testvéreivel és anyjával maradt. Anyja mentális betegsége, és megromlott kapcsolatuk miatt Jacobs tinédzserként apai nagyanyjához költözött az Upper West Side-ra. Érettségijét 1981-ben szerezte egy művészeti és dizájn gimnáziumban, majd a Parsons dizájn szakán tanult tovább.

Tanulmányai befejeztével a Louis Vuitton divatház kreatív igazgatójaként dolgozott. Jacobs-t a Time magazin "2010 Time 100" listáján a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta, az Out Magazine 2011-es „50 leghatalmasabb meleg férfija és nője” listáján a 12. helyen végzett.
Marc Jacobs 1993-ban megalapította saját divatházát, hamarosan pedig a márka parfümvonalát is elindította.

A divattervező nevét viselő parfümpáros igazán egyszerű, és letisztult formát öltött. A Marc Jacobs Men fás, fűszeres parfümje 2002-ben került a boltokba, főbb illatjegyei pedig a cédrus és a bergamott. A férfias és üde parfüm tavasztól őszig nyújt frissítő és felszabadító érzést a dolgos mindennapokban.
A parfümpáros női tagja, a Marc Jacobs Perfume szintén fűszeres és balzsamos, nőiessé pedig az üvegcsébe került virágok teszik. A frézia, az írisz, a gardénia és a rózsa elegáns illatát az egzotikus fűszerek teszik egyedivé. A krémes, könnyed parfüm a tavaszi napok tökéletes kiegészítője.

Marc Jacobs egyik legnagyobb parfümcsaládja a Daisy nevet viseli. A név árulkodó, hiszen a százszorszép a kifinomult, csábító, és káprázatos nők jelképe, mindezt egy egyszerű, de mégis bájos formában. Bár a Daisy összetevőinek listája nem túl hosszú, a parfüm mégis egyszerre üde, virágos, púderes, fás és illatában jelen vannak a zöld, a levegős és a vizes jegyek.
A parfümcsalád édes, gyümölcsös változata a Daisy Eau So Fresh, melyet a málna, a körte, a licsi és a szilva tesz elbűvölővé. A kedves, virágos üveg tartalma a jázmin, a rózsa, a viola és az almavirág szépségével ruházza fel viselőjét.

Marc Jacobs virágos parfümjeinek sorából a Lola sem maradhat ki. A rózsás, vaníliás illat 2009-ben jelent meg, két évvel később pedig kiegészült egy gyümölcsös, édes, virágos parfümmel. Az OH, Lola! névre keresztelt parfüm a málna, ciklámen és magnólia illatában pompázik. A rózsaszín és romantikus parfümöt a gyermeki szépségű színésznő, Dakota Fanning népszerűsíti.

A férfiaknak tervezett Marc Jacobs parfümök a belső energiát testesítik meg. A Bang fűszeres illata mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A bors és rózsabors intenzív illatára épülő férfi erőt azóta tovább fokozták, a Bang Bang 2010-ben került a polcokra. A szantálfát a kardamom és a vizitorma egészíti ki ebben a friss, fűszeres és balzsamos parfümben.