Revlon

A Revlon egy amerikai kozmetikumokat, bőrápoló szereket, parfümöket és testápolókat árusító cég, melyet 1932-ben alapítottak - a nagy gazdasági világválság kellős közepén.

Charles Revson és testvére, Joseph, valamint egy kémikus, Charles Lachman mindössze egyetlen termékkel vágtak neki a piacnak, egy új típusú körömlakkal. A három alapító egyesítette erőforrásait, és a pigmentekkel helyettesített festékek révén kifejlesztettek számos új árnyalatú, átlátszó körömlakkot. A Revlon termékeit áruházakban és drogériákban kezdték értékesíteni. 1940-ben a Revlon egy egész manikűr vonalat indított, és a II. Világháború végére a márka Amerika első 5 toplistás kozmetikai háza közt szerepelt.

Tíz évvel később a Revlon termékei a tengerentúlon is megjelentek. 1962-ben, amikor a Revlon debütált Japánban, leányvállalatok nyíltak Franciaországban, Olaszországban, Argentínában és Mexikóban is. Japánban a Revlon különleges marketinggel futott be: a japán stílusú reklámok és modellek helyett kitartott az amerikai megjelenés mellett, mellyel nagy sikert aratott a japán hölgyek körében.

A Revlon parfümvonala is igen szerteágazó, számtalan stílus képviselteti magát a márka parfümjeiben. Ékes példa erre a Revlon egyik legismertebb parfümcsaládja, a Charlie. A családnak ugyanis minden tagja külön egyéniség, és ezt a márka különböző színű parfümökkel jelzi.

A Revlon parfümcsalád női tagjainak sorát az anya-parfüm nyitja, mely a Charlie Blue nevet viseli. Az 1973-ban megjelent parfüm nőiességét a rózsák és a muskátli illata adja, az édesanyák komolyságát pedig a tölgymoha, a pézsma és a szantálfa jelöli ebben az igazán balzsamos, nyugodt parfümben.
A Revlon család fontos tagja a mindig sütemény illatú, kedves és jóságos nagymama, melynek parfüm megjelenítése a Charlie Gold. A fűszeres, fahéjas és fás parfümillatokat olyan gyümölcsök egészítik ki, mint a sárgabarack, a narancs, az őszibarack és a szilva, a nagyi kellemes virágillatát pedig a jázmin, a rózsa, a viola és a frézia nyújtja. Természetesen a parfüm elmaradhatatlan hozzávalója a karamell - mert nincs nagymama édesség nélkül.

A három lánytestvér parfümjének legkisebbje a bájos, és még igazán ártatlan Charlie Silver, melynek angyali kedvességét a barack, a magnólia, a gyöngyvirág és a körte, míg a parfüm pajkosságát a lime savanykás illata adja. A Revlon parfümök sorát a középső testvér, a Charlie White folytatja könnyed, álmodozó illatokkal. A parfümben a görögdinnye és a barack édes illatát a viola, a jázmin, a gyöngyvirág és a rózsa teszi igazi jelképévé a réten merengő lánytestvéreknek.
A romantikus hangulatú, legidősebb Revlon nővért megtestesítő parfüm a Charlie Red, mely ezernyi virágból, gyümölcsökből és egy csipetnyi mézből áll, így varázsolva tökéletes parfümmé a kalandos tájak illatát.