Iceberg

Az Iceberg egy olasz luxus divatház, melyet 1962-ben alapított Silvio és Giuliana Gerani. A márka férfi-női ruházati termékeket, kiegészítőket és parfümöket forgalmaz, a Gilmart csoport tagjaként. Az Iceberg központja San Giovanniban, Olaszországban van, de a márka számos üzletet nyitott már Európa szerte, például Londonban, Párizsban vagy Moszkvában.

Az igazán ambiciózus nőnek számító Giuliana Gerani kötőgépe segítségével valósította meg álmait, Jean Charles de Castelbajac tervező kreativitására támaszkodva. A kezdetben kötött pulóverekből álló kollekcióikat nemsokára az Iceberg konfekció ruházata követette, mellyel a márka az olasz luxus termékek aranykorának úttörőjévé vált.

Iceberg parfümvonala is ragaszkodott az egyszerű, mégis klasszikus formákhoz, színekhez és összetevőkhöz. A parfümök bár nem hivalkodóak, mégis feltűnőek, letisztultak és egyediek.

Ékes példa erre az Iceberg egyik legismertebb parfümpárosának férfi tagja, amely bár igazán egyszerű formát öltött, a parfüm mégis számos illatanyagot rejt. Az Effusion Man citrusos alapját a lime, a grapefruit, a zöldalma és a bors adja, szívében a rózsa, a jázmin és a narancsvirág foglal helyet. A parfüm kiegészítő illatai a szantálfa, a cédrus és az elmaradhatatlan pacsuli, mely igazán férfiassá varázsolja az üde, aktív és vibráló illatot.

A parfümpáros női tagja az Effusion Woman nevet viseli, virágos, fás és púderes illatával pedig 2001-ben foglalta el helyét a polcokon. Iceberg női parfümje tökéletes keveréke olyan gyümölcsöknek, mint a kivi, a grapefruit és a passiógyümölcs, olyan virágoknak, mint a viola, a frézia, a jázmin és a rózsa, és olyan fűszereknek, mint a szerecsendió, a kardamom, vagy a púderességet adó vanília. Az egyszerűséget kedvelő hölgyek igazi kiegészítőre lelnek ebben az Iceberg parfümben, amely a nyári napokban ideális, vidám és nőies viselet.

Az Iceberg Twice néven megjelent női parfümje külsőre igazán egyszerű, kifejezetten szép formatervezésű, és klasszikus, aranyló színben jelent meg. Ennek ellenére összetevőinek listája és színei annyira élénkek, hogy nem is hinnénk, milyen pezsgő, intenzív és összetett parfümmel állunk szemben. A Twice nyitánya ugyanis a sárga frézia, a fehér gyöngyvirág, a zöld bergamot és a hamvas barack, ezt követi a rózsaszín orchidea, rózsa és ciklámen, a fehér jázmin és gardénia, majd a lila viola. A háttérben megbúvó parfümjegyek pedig az aranyló méz és a borostyán, melyek igazi ékkővé varázsolják Iceberg női parfümjét.

A Twice férfi változata, a Twice Pour Homme szintén egy ezüstszínű díszt viselő, sárga ruhában jelent meg. A citrusos, fűszeres parfüm üde, frissítő illatát a lime, a citrom és a menta különlegesen játékos hármasa adja, férfiassága pedig a fahéj, a levendula, a szantálfa és a pacsuli illatában rejlik. Az erős, eltökélt és igazán szenvedélyes férfiaknak készült parfüm a nők egyik kedvence.