Roberto Cavalli

Roberto Cavalli olasz divattervező részletes, egzotikus mintáiról, és a homokfúvás technikával készült farmereiről vált híressé.

Roberto Cavalli 1940-ben, Firenzében született. Már iskolás korában egy sor virágmintát kötött, ezzel felkeltve a nagy olasz harisnyagyárak figyelmét. A 1970-es évek elején feltalálta, majd szabadalmaztatta forradalmian új nyomtatási eljárását, mellyel bőr anyagokat díszített, később technikáját számos más anyagon is kipróbálta. Az új technikák hamarosan debütáltak Párizsban, és rögtön elnyerték olyan neves divatházak tetszését, mint a Hermès vagy a Pierre Cardin. 30 évesen bemutathatta első saját kollekcióját a párizsi Pret-á-Porter szalonban.

Cavalli a bírók közt ült, mikor az 1977-es Miss Universe szépségversenyen megpillantotta jövendőbeli feleségét, a versenyzők egyikét.

Cavalli éles bírálatot kapott 2004-ben megjelent hindu istennők mintájával díszített női fehérnemű kollekciójának bemutatása után, melyet a Harrodsnak tervezett. Végül a sorozatot visszavonták, és Cavalli hivatalosan is elnézést kért az esetért.

Roberto Cavallinak parfümjei miatt ellenben sosem kellett bocsánatot kérnie. Az egyetlen dolog, amivel Cavalli gyanúsítható lenne, hogy parfümjeinek mágikus hatása gyakorta bájolja el viselőit és környezetüket.
Ékes példa erre a Serpentine, melynek tahiti gardénia szívét a tiaré virág egészíti ki, így alkotva olyan illatfelhőt, mely körös-körül keringi viselőjét. Éppen úgy, ahogy egy szerpentin ölel körbe egy hatalmas hegyet.

Két új parfümje arany és ezüst árnyalatokkal díszített, mintás üvegcsében érkeztek. A szerelmes páros I Love Just Cavalli Her és I Love Just Cavalli Him néven került a polcokra. A parfüm női változatának főbb jegyei a keleti gyümölcsök, és a púderességet adó lágy vanília. Az illat a kicsit vadóc, de mégis romantikus lányoknak készült, míg a szerelmes pár férfi tagja egy igazán fűszeres parfümmel tarthat lépést kissé izgága választottjával. A gyömbér, szerecsendió és tonkabab intenzív illatával büszkélkedő férfiak vállalják, hogy szerelmük mellett az élet bár egyszerű nem lesz, de unatkozni sosem fognak.

A jeges téglaformát a következő parfümpáros is boldogan viseli. A nőknek szánt Just Cavalli Pink, és a férfiaknak készült Just Cavalli Blue kemény plasztik burkolatában egy igazán szikrázó, színes papír jelzi, hogy illata sem mindennapi. Mindkét parfüm játékos, kalandos és szórakoztató. Friss, nyárias és karakteres. Az igazi nyári, elsöprő szerelmek megtestesítője. A romantikus, forró napokra a lányok egy bájos és virágos, míg a férfiak egy fűszeres, citrusos illatot választhatnak.

2012-ben boltokba került az egyszerűen Roberto Cavalli 2012 néven ismert parfüm, amely egy intenzív, orientális-virágos illat. A parfüm olyan virágos jegyekre épül, mint például a meseszép narancsvirág, így szimbolizálva az olasz nőiességet, az érzékiséget és a szertelenséget. A parfüm szívében rejlő borostyán pedig a keleties titokzatosság és misztikum megtestesítője. Az illat népszerűsítésére Elisa Sednaoui modell-színésznőt kérték fel.